Project Flappers

From Whitespace (Hackerspace Gent)
Revision as of 17:22, 30 May 2010 by 78.22.102.245 (Talk)

Jump to: navigation, search

Template:Cleanup

  • Tobias has some old train station mechanical displays
  • We could make it work as a computer controllable display.
  • We would need to buy materials like chips, wires, etc, check with Tobias if he is willing to fund that

<xpre> wat info van dat oud treinstations-display

-j

2010/1/20 M/S Deus Juvat - Tobias <tobias@deusjuvat.be> dag Johannes,

ik heb aan marc een briefing gevraagd, die de testopstelling voor de flap displays heeft gerealiseerd - dit is wat hij schrijft: voor de eigenlijke opstelling: ideeën genoeg. ik denk dat de hackerspace-groep de bende mensen is die ik zoek. maken we er samen een schoon project van?

Tobias.

--

Ik heb even de moeite genomen om een wat meer gedetailleerde omschrijving te maken van wat er precies op die print moet komen, zodat de kandidaat ontwerper meer zicht heeft op wat er gevraagd wordt: zie hieronder. Hopelijk helpt dit je al een heel eind vooruit. Indien een ‘live’ briefing nodig is wil ik dat uiteraard ook wel doen, maar dan zal het de komende weken zoeken worden naar een gaatje in de kalender.

Beste groeten van Marc.

De print moet dienen om aansturing van een aantal flap displays via één Arduino mogelijk te maken. Het ontwerp gebeurt best in Eagle, gezien dit een wijd verspreid formaat is.

Het stuurcircuit voor één flap display is vrij eenvoudig, en omvat hoofdzakelijk een volle H-bridge driver . Met één IC L293D gebruikt als H-bridge, kunnen 2 flap displays rechtstreeks worden gestuurd. Per display zijn daarbij 2 digitale Arduino uitgangen en 1 Arduino ingang (die ofwel digitaal, ofwel analoog mag zijn) nodig. Dit vereist nauwelijks extra componenten. Om redenen van kostenefficiëntie kiezen we voor een Arduino Mega, die beschikt over 54 digitale I/O lijnen en 16 analoge ingangen. Zie http://arduino.cc/en/Main/ArduinoBoardMega . Hiermee kunnen 20 flap displays worden gestuurd . Dat vereist dus 40 digitale uitgangen, alle 16 analoge ingangen en nog 4 extra digitale ingangen. Er blijven 10 digitale I/O pins over: deze worden achter de hand gehouden voor de seriële communicatie, en voor het sturen van eventuele led’s voor status indicatie en dergelijke.

De uitdaging bestaat dus in het ontwerpen van een print voor de sturing van 20 flapdisplays door één Arduino Mega. Deze print zal het volgende moeten bevatten:

- 10 stuks L293D IC’s , die de hoofdbrok vormen. Het zijn 16 pins DIL behuizingen, zie http://idmax.free.fr/Aide/Stepper/l293.pdf. De printbanen rond deze IC’s zullen allicht grotendeels kopieën van elkaar zijn. - een zeer klein aantal eenvoudige extra componentjes per display (2 of 3 maximum, zoals ontkoppelcondensatortjes voor de voedingslijnen). - De nodige headers voor het aansluiten van de displays (reken op 5 pins per display). - De headerpins (64 stuks) om de Arduino Mega op deze hoofdprint te kunnen opsteken. - Een voedingsgedeelte (dat zowel de Arduino , de stuurschakelingen als de displays zelf moet voeden). De gelijkspanning voor de displays moet niet gestabiliseerd zijn. De nettransformator(en) hoeven niet op deze print zitten, maar wel de gelijkrichting, de afvlakking, een printzekering, indicatieledjes voor aanwezigheid van de voedingsspanningen en dergelijke. - Een kleine header voor de aansluiting van de seriële communicatie . - Enkele status ledjes, aangesloten op de overblijvende Arduino pins.


We proberen het geheel op een dubbelzijdige eurokaart te krijgen (160 x 100mm), wat vermoedelijk haalbaar is (maar dat zal het ontwerp definitief duidelijk moeten maken). In het slechtste geval houden we het voedingsgedeelte op een aparte print. </xpre>


hall sensor:

SAS211S4

Miscellaneous Digital Circuit - Hall Effect Sw W/Static Output Infineon Technologies Vsup(-) Nom.(V) Neg.Sup.Volt.=0 Vsup(+) Nom.(V) Pos.Sup.Volt.=18 Status=Discontinued Package=SIP Pins=N/A Military=N Technology=Unspec Mon